Om Ryda Gård

Nedre Ryda är en gammaldags by där husen ligger på rad som i Astrid Lindgrens Bullerbyn. Gården ligger intill den stora sjön Åsunden med en fantastisk utsikt över sjön. Höga berg, stora skogar och ängar runt gården erbjuder fina natur­upplevelser.

Aktiviteter

Ryda ligger i Kindabygden beläget i södra delen av Östergötland. Kindabygden är känd för sin storslagna natur med höga berg och djupa dalar. På Ryda finns flera naturreservat varav ett ligger i nära anslutning till gårdens byggnader. Närheten till storslagen natur och Stångåns- och Kinda kanals vattensystem erbjuder fantastiska möjligheter till olika slags aktiviteter.
Läs mer om Kinda här http://www.kinda.se/

Fiske

Vi erbjuder ett spännande gädd- och gösfiske. Åsunden är en klarvattensjö med en sjöyta på nära 6.000 hektar. Största djupet är 63 meter. Vattnet är rent och har dricksvattenkvalitet. Sjöns öppna delar är näringsfattiga, medan vikarna omgivna av öppet odlingslandskap är relativt näringsrika. Åsunden har många öar som bildar skärgårdsliknande områden med hällar och grund där de stora gäddorna står.

Båtar & Fisketurer

Aluminiumbåtar för två till fem personer med 9,9 hk fyrtaktsmotorer finns att hyra. Ankare och sjökort finns, liksom flytvästar. Med hänsyn till miljön så använder vi oss uteslutande av miljöbensin till våra båtar. Man kan även hyra ekolod och utrustning för trollingfiske.

Bad & bastubad

Åsundens klara vatten erbjuder fina möjligheter till bad vid Ryda eller också ute vid Åsundens många öar. På Ryda finns även tillgång till bastu.