Om Ryda Gård

Nedre Ryda är en gammaldags by där husen ligger på rad som i Astrid Lindgrens Bullerbyn. Gården ligger intill den stora sjön Åsunden med en fantastisk utsikt över sjön. Höga berg, stora skogar och ängar runt gården erbjuder fina natur­upplevelser.

Logi

På Ryda Gård kan vi erbjuda boende i 6 äldre hus, som alla håller hög standard och är stilfullt inredda. Alla husen är fullt utrustade med kök för självhushåll, toalett/dusch, egna uteplatser och wifi.
Sörgården, Mellangården och Storstugan är de största och mest rymliga husen, med 5-7 bäddar i varje hus.
Loftstugan och Gäststugan är två mindre stockvirkeshus med 4 bäddar i vardera hus.
Lillstugan har 2 mindre sovrum med våningssängar på övervåningen och toalett, dusch och en mindre bastu på nedre våningen.
Husen uthyres med inklusive sänglinne, handdukar och slutstädning.
Vi erbjuder även frukostbuffé i vår gårdsrestaurang.

Sörgården

Sörgården byggdes ursprungligen som ett stockvirkeshus under 1700-talet och har genomgått ett flertal ombyggnationer under åren. I dag är huset stilrent inrett med en boyta på 140 m2 med 2 dubbelrum, stort allrum och ett fullt utrustat kök, ett av rummen har även en extra bädd.


Mellangården

Mellangården är i grunden ett stockvirkeshus byggt på 1700-talet, men har genomgått ett flertal ombyggnationer. I dag är huset stilrent inrett med en boyta på 140 m2 uppdelat på 2 sovrum med 4 respektive 3 bäddar, stort allrum och ett fullt utrustat kök.


Storstugan

Storstugan var tidigare ett gammalt hönshus som nu är ombyggt till ett trevligt hus med en boyta på 90 m2, här finns 3 sovrum med 2 enkelsängar i varje rum. På övervåningen finns ett sovrum och ett mindre allrum, på nedervåningen finns 2 sovrum, stort kök, en toalett och en toalett med dusch.

Loftstugan

Loftstugan är ett gammalt stockvirkeshus från 1700-talet med en boyta på 45m2. Mitt i stugan leder en trapp upp till ett sovloft med 4 bäddar. På nedervåningen finns det ett allrum med kombinerat kök och en toalett med dusch.

Gäststugan

Gäststugan är ett gammalt stockvirkeshus från 1700-talet med en boyta på 50 m2. Stugan har 2 mindre sovrum med 2 enkelsängar i varje rum. På övervåningen finns det ett sovrum och allrum, på nedervåningen finns det ett sovrum, kök och toalett med dusch.

Lillstugan

Lillstugan användes för som drängstuga på gården, idag är huset ombyggt till en liten trevlig lägenhet. På övervåningen finns det 2 mindre sovrum med våningssängar och ett allrum kombinerat med kök. På nedervåningen finns toalett, dusch och bastu.